Wacht niet op een beter Europa.

Verander het!

Op 23 mei zal er maar één ronde zijn.
Ik steun het initiatief

Hoe we Europa veranderen

Voor de Vernieuwing van Europa

Emmanuel Macron

Burgers van Europa,

Het is niet slechts in naam van onze gedeelde geschiedenis en waarden dat ik de vrijheid neem me rechtstreeks tot u te wenden, maar vooral omdat hiervoor een dringende reden bestaat. Over enkele weken zullen de Europese verkiezingen beslissend zijn voor de toekomst van ons continent.

Nooit eerder sinds de Tweede Wereldoorlog is Europa zo noodzakelijk geweest. En toch was Europa nog nooit zo in gevaar.

De Brexit is hiervan het symbool. Symbool van de crisis in Europa, dat er niet in is geslaagd goed te reageren op de behoefte aan bescherming van de volken tegen de grote schokken in de wereld van vandaag. De Brexit staat ook symbool voor de Europese valstrik. Het al dan niet deel uitmaken van de Europese Unie is niet de valstrik, maar de leugens en de onverantwoordelijkheid die haar te gronde kunnen richten. Wie heeft de Britten de waarheid verteld over hun toekomst na de Brexit? Wie heeft met hen gesproken over het verliezen van toegang tot de Europese markt? Wie heeft het over het risico voor de vrede in Ierland gehad, als de voormalige grenzen weer worden hersteld? Het nationalistische isolationisme heeft niets te bieden; het is een afwijzing zonder alternatief. En deze valstrik is een dreiging voor geheel Europa: ondersteund door onjuiste informatie beloven profiteurs van de woede werkelijk van alles en nog wat.

Tegenover deze manipulaties moeten wij standhouden. Trots en helder van geest.

Verder lezen

Ik steun het initiatief

De via het bovenstaande formulier verzamelde gegevens worden door Vernieuwing verwerkt om geïnformeerd te worden over het nieuws van het initiatief.

De met een sterretje (*) gemarkeerde velden zijn verplicht, elk niet gegeven antwoord heeft als gevolg dat Vernieuwing uw aanvraag niet kan verwerken.

Overeenkomstig de wettelijke en bestuursrechtelijke bepalingen met betrekking tot de bescherming van persoonsgegevens beschikt u over een recht op inzage, rectificatie of wissen van uw gegevens, over een recht om bezwaar te maken en over een recht op de beperking van de verwerking van de gegevens die u betreffen. U beschikt ook over het recht om richtlijnen te geven over wat er met uw gegevens gebeurt na uw overlijden.

U kunt uw rechten uitoefenen door ons uw aanvraag, tezamen met een kopie van uw identiteitsbewijs, te zenden op het volgende postadres of elektronische adres: [email protected]

Deel met je omgeving
Door uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies voor publieksmeting (configuratie) en reCaptcha-bescherming (privacy, gebruiksvoorwaarden)
OK